Χωρίς αποζημίωση κινδυνεύουν να μείνουν 26.500 ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν παραλείψει να δηλώσουν στο Taxisnet εδώ και αρκετό καιρό το ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού. Εάν δεν σπεύσουν να το δηλώσουν μέχρι σήμερα δεν θα μπορέσουν να πληρωθούν αύριο για τα ενοίκια που έχουν χάσει. Η ΑΑΔΕ προγραμματίζει μια ακόμη καταβολή για όσους εισπράττουν κουρεμένα έως 100% ενοίκια.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν καταβληθεί στους ιδιοκτήτες ακινήτων πάνω από 417 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ σε εκκρεμότητα όμως παραμένουν χιλιάδες ακόμα δηλώσεις ιδιοκτητών καθώς η ΑΑΔΕ μέσα από τις διασταυρώσεις που «τρέχει» έχει εντοπίσει λάθη που μπλοκάρουν την πληρωμή τους.

Τα μηδενικά ενοίκια

Το μέτρο των μηδενικών ενοικίων συνεχίζεται και τον Μάιο για τις κλειστές επιχειρήσεις και για συγκεκριμένους κλάδους που πλήττονται από την πανδημία.

Συγκεκριμένα, απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή ενοικίου οι επιχειρήσεις των κλάδων του λιανεμπορίου, της εστίασης, του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, των μεταφορών καθώς και για τα γυμναστήρια, τους παιδότοπους.

Τα μειωμένα κατά 40% μισθώματα ισχύουν μόνο για τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή εργασίας και αφορά την κύρια κατοικία τους και για την κατοικία του παιδιού τους που σπουδάζει σε άλλη πόλη μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας. Μηδενικά ενοίκια αναμένει η αγορά και τον Ιούνιο για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές όπως γυμναστήρια, σχολές χορού, κέντρα διασκέδασης ενώ για τις επιχειρήσεις της εστίασης που ανέβασαν ρολά στις αρχές του μήνα μετά από 6 μήνες εξετάζεται να εφαρμοστεί έκπτωση 40% για τα ενοίκια του Ιουνίου.

Ενοίκια Απριλίου

Σημειώνεται ότι οι αποζημιώσεις για τα μειωμένα ενοίκια του Απριλίου θα καταβληθούν προκαταβολικά με βάση τις δηλώσεις Covid του Μαρτίου και τις τις εξής προϋποθέσεις:

  • Οι μισθώσεις να φαίνονται ενεργές στο σύστημα Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης της ΑΑΔΕ.
  • Ο εκμισθωτής-νομικό πρόσωπο να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.
  • Ο μισθωτής-επιχείρηση να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.
  • Ο μισθωτής-εργαζόμενος να τελεί σε αναστολή σύμβασης εργασίας για τον Απρίλιο.
  • Να έχει υποβληθεί, για τις μισθώσεις αυτές, δήλωση COVID τον Μάρτιο.

Φορολογικές Δηλώσεις στην TaxPlanet

Το έμπειρο και τεχνικά καταρτισμένο προσωπικό της εταιρείας μας, αναλαμβάνει τη σωστή και υπεύθυνη φορολογική σας δήλωση. Καλέστε μας στο 2410 610 196 για περισσότερες πληροφορίες.