«Χρεώσεις παντού»: αυτή θα μπορούσε να είναι η κωδική ονομασία, της επιχείρησης των ελληνικών τραπεζών να επεκτείνουν την καθιέρωση προμήθειας σχεδόν στο σύνολο των κινήσεων των πελατών τους.

Η …επιχείρηση ξεκινάει από τον τρέχοντα μήνα και θα διαρκέσει, προφανώς, έως ότου δεν απομείνει ούτε μια κίνηση πελάτη που να μην αποφέρει κάποιο κέρδος στη τράπεζα.

Άλλωστε, πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας η πληροφορία περί συζητήσεων ακόμα και για επιβολή χρέωσης σε κάθε ανάληψη μετρητών από ATM (πρόσφατα επιβλήθηκε χρέωση 2 έως 3 ευρώ στους κατόχους χρεωστικών καρτών, για ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας).

Είναι φανερό ότι οι ελληνικές τράπεζες, έχοντας να αντιμετωπίσουν ένα βουνό κόκκινων δανείων, προσπαθούν να αντισταθμίσουν τις μεγάλες απώλειες εσόδων από τόκους, επιβαρύνοντας με σειρά χρεώσεων τους πελάτες τους, που θα πρέπει να εξοικειώνονται με την ιδέα ότι η όποια τραπεζική συναλλαγή τους θα έχει κάποιο κόστος γι’ αυτούς

Το νέο κύμα τραπεζικών χρεώσεων, που η ισχύς τους ξεκινά στα τέλη Οκτωβρίου, περιλαμβάνει τραπεζικές προμήθειες, για μια σειρά υπηρεσιών που μέχρι σήμερα παρέχονταν δωρεάν, όπως η επανέκδοση ή η ανανέωση χρεωστικής κάρτας, η έκδοση PIN, ακόμη και η ενημέρωση για την κίνηση του λογαριασμού όταν ο πελάτης ζητάει εκτύπωση μέσω του ATM.

Αναλυτικά οι νέες χρεώσεις, για κάρτες όλων των ειδών (πιστωτικές και χρεωστικές), που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το τέλος Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν σταδιακά έως το τέλος του χρόνου είναι οι εξής:

  • Εφάπαξ συνδρομή επανέκδοσης κατόπιν δήλωσης απώλειας / κλοπής / φθοράς /μη αυτοματοποιημένης ανανέωσης: 6 ευρώ (ισχύει από 31/10)
  • Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εντός ευρωζώνης: 0,20 ευρώ (ισχύει από 31/10)
  • Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εκτός ευρωζώνης: 0,30 ευρώ (ισχύει από 31/10)
  • Αντίγραφο 7 τελευταίων κινήσεων σε ΑΤΜ ΕΤΕ (mini statement): 0,15 ευρώ (ισχύει από 31/10).
  • Επανέκδοση PIN ανεξαρτήτως τρόπου παραλαβής του: 3 ευρώ (ισχύει από 30/10)
  • Εφάπαξ συνδρομή ανανέωσης: 6 ευρώ (ισχύει από 31/12).

Σημειώνεται, ότι οι τράπεζες έχουν επιβάλει, μεταξύ άλλων, προμήθειες για: πληρωμή οργανισμών (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, κλπ), πληρωμή στο ταμείο τραπεζικού καταστήματος οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία είτε με απευθείας χρέωση λογαριασμού, είτε με μετρητά, μεταφορά ποσού ακόμα και με e-banking σε λογαριασμό άλλης τράπεζας.

Εξόφληση Λογαριασμών στην TaxPlanet

Το Λογιστικό Γραφείο TaxPlanet αναλαμβάνει τη διαδικασία έκδοσης του ηλεκτρονικού λογαριασμού αποφεύγοντας την έξτρα χρέωση και στη συνέχεια την εξόφληση του λογαριασμού σας με μικρότερη προμήθεια από τις τράπεζες. Καλέστε μας στο 2410 610 196 για περισσότερες πληροφορίες.