⚠️ Σας ενημερώνουμε ότι το γραφείο μας θα είναι κλειστό λόγω καλοκαιρινών διακοπών από 10 εώς 14 Αυγούστου.
Skip to main content Skip to search

Νέα

Ξεχασμένα Τετραγωνικά: Ο Χρόνος Μετρά Αντίστροφα για Ιδιοκτήτες Ακινήτων – 10 Απαντήσεις στους Γρίφους

Πώς θα δηλώσω την αποθήκη που ηλεκτροδοτείται από το κοινόχρηστο ρολόι της πολυκατοικίας; Η πισίνα θα πρέπει να δηλωθεί; Τι ισχύει για τον «αέρα» του ακινήτου; Το σταυρόλεξο των αδήλωτων τετραγωνικών επιχειρούν να λύσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων πριν αποκαλύψουν στους δήμους την πραγματικές επιφάνειες των ακινήτων τους προκειμένου να απαλλαγούν από αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών τελών και πρόστιμα.

Διαβάστε περισσότερα

Σε Ποιούς Χώρους Είναι Υποχρεωτική η Μάσκα – Τσουχτερά τα Πρόστιμα

Δημοσιεύθηκε (ΦΕΚ Β’ 3131/28-07-2020) η απόφαση για την «Εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μη ιατρικής μάσκας σε εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς της COVID-19».

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικές Αποδείξεις: Απειλή Έξτρα Φόρου για Χιλιάδες Φορολογούμενους

Αντιμέτωποι με την απειλή έξτρα φόρου βρίσκονται οι φορολογούμενοι που δεν θα καταφέρουν φέτος λόγω της πανδημίας να καλύψουν το 30% του εισοδήματός τους με δαπάνες οι οποίες θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί με ηλεκτρονικό χρήμα.

Διαβάστε περισσότερα

Το Μυστικό για να Ξεφουσκώσετε το Λογαριασμό του ΦΠΑ

Πληρώσατε στην ώρα σας το ΦΠΑ τον Απρίλιο, εν μέσω πανδημίας; Τώρα ήρθε η ώρα να δείτε την Εφορία να σας ανταμείβει επιστρέφοντας το 25% του ΦΠΑ που πληρώσατε στην ώρα του παρά το γεγονός ότι είχατε τη δυνατότητα να αναστείλετε την πληρωμή του έως τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα

Επιδόματα με… Ένα Κλικ: Πώς θα Γίνεται η Διαδικασία

Χορήγηση επιδομάτων χωρίς ταλαιπωρία, χωρίς ουρές και με ένα κλικ στον υπολογιστή σχεδιάζουν τα συναρμόδια υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Διαβάστε περισσότερα

Παράταση για τις Φορολογικές Δηλώσεις έως 28 Αυγούστου – Τι Αλλάζει στην Πληρωμή του Φόρου Εισοδήματος

Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι οι οποίοι εντός του 2019 έλαβαν αναδρομικά ποσά για τα προηγούμενα έτη μπορούν πλέον να τα δηλώσουν ηλεκτρονικά στην Εφορία.

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογική Δήλωση 2020: Έρχεται Παράταση 1 Μήνα – Ποιοι θα Κληθούν να Πληρώσουν Διπλή Δόση τον Αύγουστο

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων κατά 1 μήνα ετοιμάζεται να ανακοινώσει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών ικανοποιώντας έτσι τα αιτήματα των λογιστών ενώ παράλληλα διευκολύνει πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενους οι δεν έχουν υποβάλει μέχρι στιγμής τη φορολογική τους δήλωση.

Διαβάστε περισσότερα

Φορο-Ρύθμιση «Εξπρές» με Κούρεμα Προσαυξήσεων και Προστίμων έως 75%

Μια νέα ειδικού τύπου περαίωση των φορολογικών υποθέσεων που λιμνάζουν στα δικαστήρια η οποία συνοδεύεται με εκπτώσεις έως 75% και πληρωμή φόρων και προσαυξήσεων σε πολλές δόσεις προβλέπει η ρύθμιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Διαβάστε περισσότερα

Σε Ισχύ από Σήμερα η Έκπτωση 2% στο Φόρο Εισοδήματος – Ποιους Αφορά

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα τόσο η έκπτωση 2% για την εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, όσο και η καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων σε 8 μηνιαίες δόσεις (αντί των τριών διμηνιαίων), μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του σχετικού νόμου (ν. 4706/2020).

Διαβάστε περισσότερα

Αφορολόγητες οι Γονικές Παροχές Χρημάτων έως 150.000 ευρώ για Αγορά Α΄ Κατοικίας

Ευκολότερη γίνεται η απόκτηση πρώτης κατοικίας από τους νέους που χρησιμοποιούν για την αγορά του ακινήτου χρήματα που τους δίνουν οι γονείς τους.

Διαβάστε περισσότερα
Skip to content