Skip to main content Skip to search

Νέα

Email Δέχονται Εκατομμύρια Πολίτες για το Κτηματολόγιο

Μαζικά ηλεκτρονικά μηνύματα άρχισαν να στέλνονται από την ΑΑΔΕ και το Ελληνικό Κτηματολόγιο σε πολίτες, προκειμένου να ενημερωθούν για τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων της ατομικής ιδιοκτησίας τους στο πλαίσιο της κτηματογράφησης.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς θα Πάρετε το Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης

Από τα εισοδήματα, τα ακίνητα αλλά και τα αυτοκίνητα που κατέχει κάθε νοικοκυριό, εξαρτάται αν θα μπορέσει να λάβει το φετινό επίδομα πετρελαίου θέρμανσης το οποίο θα είναι αυξημένο και θα πληρωθεί ολόκληρο μέχρι το τέλος του έτους.

Διαβάστε περισσότερα
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Πετρέλαιο Θέρμανσης: Όλα Όσα Πρέπει να Προσέξουν οι Καταναλωτές

Ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων να ενημερώνει τους καταναλωτές για όσα πρέπει να προσέξουν.

Διαβάστε περισσότερα

Τράπεζες: Χρεώσεις στα Πάντα – Το Νέο Κύμα Προμηθειών

«Χρεώσεις παντού»: αυτή θα μπορούσε να είναι η κωδική ονομασία, της επιχείρησης των ελληνικών τραπεζών να επεκτείνουν την καθιέρωση προμήθειας σχεδόν στο σύνολο των κινήσεων των πελατών τους.

Διαβάστε περισσότερα

Έρχονται Αυξήσεις σε Συντάξεις και Μισθούς μέσω Κρατήσεων

Αυξήσεις έως 37,50 ευρώ στα καθαρά ποσά μηνιαίων αποδοχών θα λάβουν από τον Ιανουάριο του 2020 εκατομμύρια μισθωτοί του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς επίσης και εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, μιας και από το νέο έτος ο υπολογισμός της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος επί των μισθών και των συντάξεων θα γίνεται με βάση τη νέα ευνοϊκότερη φορολογική κλίμακα που προωθεί η κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα

Μεταβιβάσεις Ακινήτων: Πότε Πληρώνεται ο Φόρος, Ποιοι και σε Ποιες Περιπτώσεις Απαλλάσσονται

Στο υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε η προετοιμασία για τις νέες αντικειμενικές αξίες που θα αποκτήσουν τα ακίνητα σε όλη τη χώρα το 2020.

Οι τιμές θα είναι έτοιμες τον επόμενο Μάιο και θα ενεργοποιηθούν από το καλοκαίρι του 2020. Με τις τιμές πώλησης των κατοικιών να βρίσκονται σε ανοδική τροχιά, αναμένεται άλμα και στις αντικειμενικές αξίες ειδικά στις περιοχές που η ψαλίδα μεταξύ των τιμών της αγοράς και των τιμών της Εφορίας είναι μεγάλη.

Διαβάστε περισσότερα

Τι Ισχύει με τους Συνταξιούχους που Εργάζονται

Διευκρινίσεις σχετικά με την αντιμετώπιση περιπτώσεων συνταξιούχων οι οποίοι, ενώ έχει εκδοθεί η συνταξιοδοτική τους πράξη και τους έχει αποδοθεί η εφάπαξ παροχή, συνεχίζουν ή επιστρέφουν στην εργασία τους και τη δυνατότητα αξιοποίησης του χρόνου αυτού για την απόδοση ή μη συμπληρωματικής εφάπαξ παροχής, δίνει εγκύκλιος την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς θα Χτίζεται το Αφορολόγητο, Πόσες Αποδείξεις θα Πρέπει να Έχουν οι Φορολογούμενοι

Στο κυνήγι των ηλεκτρονικών αποδείξεων θα πρέπει να ριχτούν το 2020 οι φορολογούμενοι για να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο όριο. Μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα πρέπει από το επόμενο έτος να συγκεντρώνουν ηλεκτρονικές αποδείξεις ίσες με το 30% του εισοδήματός τους.

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Μάτι της Εφορίας στα Ακίνητα των Οφειλετών

Σφίγγει ο ελεγκτικός κλοιός γύρω από τους φορολογούμενους που έχουν «ξεχάσει» να δηλώσουν στην Εφορία τα ακίνητά τους ή δηλώνουν λιγότερα τετραγωνικά μέτρα αλλά και τους οφειλέτες του Δημοσίου οι οποίοι αν και διαθέτουν ακίνητη περιουσία επιλέγουν όχι μόνο να μην εξοφλούν τα χρέη τους αλλά ούτε και να ρυθμίσουν σε έως 120 δόσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Τελευταία Παράταση για τις 120 Δόσεις – Ακολουθούν Κατασχέσεις για Όσους Γυρίσουν την Πλάτη

Επτά μέρες έξτρα χρόνο για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία έχουν στη διάθεσή τους οι οφειλέτες.

Στη συνέχεια ξεκινά ένα σαφάρι κατασχέσεων και λοιπών αναγκαστικών μέτρων είσπραξης με τα συναρμόδια υπουργεία να διαμηνύουν ότι νέα παράταση είναι εκτός συζήτησης.

Διαβάστε περισσότερα