Skip to main content Skip to search

Νέα

Τα Μέτρα Οικονομικής Στήριξης στις Περιοχές που Μπαίνουν σε Lockdown

Τα οικονομικά μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων στις περιοχές που μπαίνουν σε lockdown κατέθεσε χθες το βράδυ με τροπολογία στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Διαβάστε περισσότερα

Ρυθμίσεις Χρεών Κορονοϊού – Ποιοι Οφειλέτες Κερδίζουν Δεύτερη Ευκαιρία για τις 100 ή 120 Δόσεις

Την πόρτα των 100 ή 120 δόσεων ανοίγει ξανά από τον Νοέμβριο το υπουργείο Οικονομικών στους οφειλέτες που έχασαν τις ρυθμίσεις τους από τον Μάρτιο που ξέσπασε η πανδημία έως και τον Οκτώβριο.

Διαβάστε περισσότερα

Οι Κερδισμένοι και οι Χαμένοι της Εφορίας

Εισοδηματικές απώλειες πάνω από 255 εκατ. ευρώ μέτρησαν το 2018 οι φορολογούμενοι με επιχειρηματική και αγροτική δραστηριότητα και ήταν οι μόνοι που δήλωσαν το 2019 στην Εφορία λιγότερα εισοδήματα σε σχέση τις υπόλοιπες κατηγορίες φορολογούμενων.

Διαβάστε περισσότερα

Επίδομα Θέρμανσης 2020-2021: Οι Αλλαγές και τα Κριτήρια

Το κυβερνητικό σχέδιο για το επίδομα θέρμανσης της περιόδου 2020-2021 θα ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα το οικονομικό επιτελείο το οποίο έχει αποφασίσει να ανοίξει τη βεντάλια των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης δίνοντας για πρώτη φορά επίδομα σε ευάλωτα νοικοκυριά που καταναλώνουν για θέρμανση όχι μόνο πετρέλαιο αλλά και φυσικό αέριο. Στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου βρίσκεται το σενάριο επέκτασης της επιδότησης σε νοικοκυριά που χρησιμοποιούν καυσόξυλα ή πέλλετ.

Διαβάστε περισσότερα

Ιδιοκτήτες ΙΧ: Έτσι θα Γλιτώσετε Τέλη Κυκλοφορίας, Τεκμήρια και Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης

Μπορεί τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 να παραμένουν στα ίδια επίπεδα με φέτος όμως δεν είναι λίγοι οι φορολογούμενοι που σκέφτονται να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους στην Εφορία. Άλλωστε, γνωρίζουν ότι αν κάποια στιγμή χρειαστούν το αυτοκίνητό τους, έχουν τη δυνατότητα να πάρουν πίσω τις πινακίδες προχωρώντας σε άρση της ακινησίας για ένα μήνα ή τρεις μήνες ή το διάστημα που απομένει μέχρι το τέλος του έτους.

Διαβάστε περισσότερα

Οι Διασταυρώσεις της Εφορίας Φέρνουν «Ραβασάκια» με Έξτρα Φόρο

«Κοστούμι» με έξτρα φόρο εισοδήματος ράβει και στέλνει η Εφορία στους φορολογούμενους που εντοπίζονται να έχουν κρύψει εισοδήματα από τις διασταυρώσεις που διενεργεί για εισοδήματα, δαπάνες, τραπεζικούς λογαριασμούς και άλλα οικονομικά στοιχεία διαπιστώνεται απόκρυψη φορολογητέας ύλης στις δηλώσεις στην εφορία.

Διαβάστε περισσότερα

Φορο-ρύθμιση «Εξπρές» με Κούρεμα έως 75% σε Πρόστιμα και Προσαυξήσεις

Μια νέα ειδικού τύπου περαίωση των φορολογικών υποθέσεων που λιμνάζουν στα δικαστήρια η οποία συνοδεύεται με εκπτώσεις έως 75% και πληρωμή φόρων και προσαυξήσεων σε πολλές δόσεις ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του νέου συστήματος. Στόχος είναι να αποσυμφορηθούν τα δικαστήρια και να εισρεύσει «ζεστό χρήμα» στα δημόσια ταμεία.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Από Ηλεκτρονικό Κόσκινο τα Εισοδηματικά και Περιουσιακά Κριτήρια των Νοικοκυριών

Από ηλεκτρονικό κόσκινο περνούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια των νοικοκυριών που υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» για την επιδότηση της δόσης των δανείων με υποθήκη την κύρια κατοικία.

Διαβάστε περισσότερα

Ανατροπές στα Εργασιακά: Έρχεται 8ωρο α λα καρτ και Πληρωμή Υπερωριών σε Είδος

Ειδικές διατάξεις για το «Ψηφιακό Ωράριο» και το νέο σύστημα «Εργάνη ΙΙ» θα έχει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που επεξεργάζεται ήδη το υπουργείο Εργασίας και αναμένεται να καταθέσει στη βουλή εντός του μηνός.

Διαβάστε περισσότερα

Σε 120 Δόσεις οι Οφειλές από «Κόκκινα» Δάνεια με Εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου

Φρένο σε μια νέα γενιά ληξιπρόθεσμων οφειλών στην Εφορία αλλά και σε ένα νέο κύμα κατασχέσεων που απειλεί νοικοκυριά, επιχειρήσεις, επαγγελματίες και αγρότες επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Οικονομικών με το νέο πλέγμα ρυθμίσεων που δίνει σε όσους έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία να τους ρυθμίσουν και να επανενταχθούν σε ρυθμίσεις που έχασαν καθώς με το ξέσπασμα της πανδημίας σταμάτησαν να πληρώνουν τις μηνιαίες δόσεις.

Διαβάστε περισσότερα
Skip to content