Skip to main content Skip to search

Νέα

Φορολογικό νομοσχέδιο: Για ποιους ελεύθερους επαγγελματίες μειώνεται ο φορο-λογαριασμός

“Ψαλίδι” στη φορολογική επιβάρυνση φέρνουν για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις ατομικές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους οι βελτιώσεις που έγιναν στις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου, που αφορούν το νέο τεκμαρτό σύστημα φορολόγησης των επαγγελματιών.

Ποιοι εξαιρούνται από το νέο τεκμαρτό σύστημα φορολόγησης – Τι ισχύει για εποχικές επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

POS παντού από τον Ιανουάριο : Ποιοι επαγγελματίες θα δέχονται πληρωμές με κάρτες

Στα 49 δισ. ευρώ η αξία των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών το πρώτο εξάμηνο του 2023. Η υπουργική απόφαση για την επέκταση των POS σχεδόν σε όλη τη λιανική αγορά αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες και από τον Ιανουάριο του 2024 χιλιάδες επαγγελματίες και επιχειρήσεις όπως ταξί, κινηματογράφοι, λαϊκές αγορές, περίπτερα, παντοπωλεία, ασφαλιστικές εταιρείες, χρηματιστηριακές εταιρείες, γυμναστήρια, πάρκινγκ θα πρέπει να διαθέτουν POS.

Διαβάστε περισσότερα

Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης: Οι ομάδες πολιτών που θα το λάβουν

Έκτακτες εισοδηματικές ενισχύσεις συνολικού ύψους 352 εκατ. ευρώ καταβάλλονται το Δεκέμβριο σε 2,3 εκατ. ευάλωτους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα με απόφαση της κυβέρνησης, σε συνέχεια της ανακοίνωσης των στοιχείων για υπεραπόδοση του προϋπολογισμού κατά το δεκάμηνο του 2023

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΜ σε 350.000 ανήλικα παιδιά άνω των 12 ετών : Τι προβλέπει η απόφαση της ΑΑΔΕ

Αυτόματα, με τα στοιχεία των ΑΜΚΑ των γονέων και χωρίς την υποβολή δήλωσης στο Μητρώο, η ΑΑΔΕ αρχίζει από σήμερα Δευτέρα (13/11) να αποδίδει ΑΦΜ στα εξαρτώμενα ανήλικα άγαμα τέκνα. Σε πρώτη φάση θα αποδοθεί ΑΦΜ κατά προτεραιότητα στα ανήλικα εξαρτώμενα τέκνα των 12 ετών και άνω και σε δεύτερο χρόνο και στα ανήλικα τέκνα κάτω των 12 ετών.

Οι δύο γονείς θα ενημερώνονται για το ΑΦΜ, που αποδόθηκε στο τέκνο, μέσω:

  • Ηλεκτρονικής ειδοποίησης, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν δηλώσει στην ψηφιακή πύλη myAADE, στη διαδρομή Μητρώο & Επικοινωνία/ Στοιχεία Επικοινωνίας
  • Ανάρτησης, στην ψηφιακή πύλη myAADE, στη διαδρομή Μητρώο & Επικοινωνία/ Τα Μηνύματά μου.

Επιπλέον, τα στοιχεία του ΑΦΜ του ανηλίκου θα εμφανίζονται εφεξής ως «Σχετιζόμενος ΑΦΜ» στην εικόνα των σχέσεων φυσικού προσώπου των γονέων, στην ψηφιακή πύλη myAADE/ Μητρώο & Επικοινωνία/ Στοιχεία Φυσικού Προσώπου.

Με τη διαδικασία αυτή θα λάβουν ΑΦΜ πάνω από 350.000 ανήλικα τέκνα άνω των 12 ετών ενώ διευκολύνονται σημαντικά οι γονείς, καθώς δεν θα χρειάζεται εφεξής να υποβάλλουν αίτηση και να επισκέπτονται τη ΔΟΥ για να λάβουν ΑΦΜ τα ανήλικα τέκνα τους. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζεται η πληρέστερη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων των γονέων και η δυνατότητα επαλήθευσης, ότι είναι δικαιούχοι των προβλεπόμενων ελαφρύνσεων, επιδομάτων κι ενισχύσεων. Σε κάθε περίπτωση ξεκαθαρίζεται ότι η χορήγηση ΑΦΜ στα ανήλικα δεν δημιουργεί υποχρέωσή τους για υποβολή δηλώσεων.

Διαβάστε περισσότερα

Επίδομα Θέρμανσης: Ποσά και δικαιούχοι

Ανοιχτή είναι από χθες Τρίτη (07/11) η πλατφόρμα  myΘέρμανση  για το επίδομα θέρμανσης, με τους δικαιούχους να αναμένεται να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους λήγει στις 8 Δεκεμβρίου 2023 ενώ έως τις 22 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης των 100- 1.000 ευρώ.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος κατά τη χειμερινή περίοδο 2022-2023 λαμβάνουν ως προκαταβολή επιδόματος θέρμανσης το συνολικό ποσό επιδόματος που τους είχε καταβληθεί κατά την περυσινή περίοδο. Όσοι έλαβαν πέρυσι διπλάσιο επίδομα θέρμανσης, καθώς γύρισαν την πλάτη στο φυσικό αέριο ή ήταν νέοι δικαιούχοι η προκαταβολή ορίζεται στο ήμισυ του συνολικού επιδόματος που τους είχε καταβληθεί.

Διαβάστε περισσότερα

Φόρος εισοδήματος: Οι λύσεις για να τον εξοφλήσετε – Η έκπτωση και οι δόσεις

Σε λίγες ημέρες ξεκινάει το ετήσιο ραντεβού των φορολογουμένων με τον Εφορία για την πληρωμή της 1ης δόσης του φόρου εισοδήματος, την οποία θα κληθούν να πληρώσουν τρεις στους δέκα που υποβάλλουν φορολογική δήλωση.

Ο ρυθμός υποβολής των δηλώσεων έχει αυξηθεί, αλλά ωστόσο απομένουν ακόμη κάτι λιγότερο από 2 εκατ. φορολογούμενοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Διαβάστε περισσότερα

Power Pass: Αναρτήθηκαν τα ποσά των δικαιούχων – Πότε θα μπουν τα χρήματα

«Φωτιά» έχουν πάρει τα πληκτρολόγια από το πρωί καθώς οι δικαιούχοι του επιδόματος ρεύματος – Power pass- μπαίνουν στο https://vouchers.gov.gr/powerpass για να δουν τα χρήματα που θα πιστωθούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς από αύριο. Ο προγραμματισμός του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι η πληρωμή για το Power Pass -επίδομα ρεύματος- θα γίνει από αύριο Παρασκευή 15 Ιουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σταδιακά. Πρώτα θα αρχίσουν οι πληρωμές σε όσους μετά τον έλεγχο των αιτήσεων τους δεν βρέθηκε κανένα πρόβλημα. Θα ακολουθήσουν αυτοί στους οποίους χρειάστηκε διασταύρωση στοιχείων ή εισοδημάτων.

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Ξεκινούν οι αιτήσεις για συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες – Ο «χάρτης» των επιδοτήσεων

Ξεκινά σήμερα Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022, στις 08:00, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) που απευθύνεται αποκλειστικά σε συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες (τέως ΟΑΕΕ).

Το πρόγραμμα αφορά σε 25.000 επιταγές και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα

Power Pass: Πότε πληρώνεται – Τα στάδια της αίτησης

Τις επόμενες μέρες θα αρχίσει να πληρώνεται στους δικαιούχους το ποσό στους δικαιούχους το επίδομα ρεύματος ως επιστροφή για τη ρήτρα αναπροσαρμογής που αφορά στην περίοδο από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022 για ποσά άνω των 30 ευρώ.

Tο ποσό της επιστροφής θα κυμαίνεται από τα 18 έως και τα 600 ευρώ τα οποία θα είναι αφορολόγητα, ακατάσχετα και μη συψηφισταία με άλλες οφειλές.

Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με sms ή e-mail για την αίτηση που θα εγκριθεί, προκειμένου να γνωρίζουν τα χρήματα που θα πάρουν για το επίδομα ρεύματος.

Διαβάστε περισσότερα

Θερινές εκπτώσεις – Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Οι τιμές θα είναι ελκυστικές

Τις θερινές εκπτώσεις, που αναμένεται να ξεκινήσουν στις 11 Ιουλίου, χαιρετίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών με τον πρόεδρο του Σταύρο Καφούνη να τονίζει πως οι τιμές θα είναι ελκυστικές για τους καταναλωτές.

«Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, οι εμπορικές αγορές είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους καταναλωτές, προσφέροντας όλων των ειδών τα προϊόντα, σε πολύ ελκυστικές τιμές. Όπως αποδείχτηκε από την πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο καταναλωτής μπορεί να βρει όλες τις κατηγορίες προϊόντων και να συνδυάσει τα ψώνια με τη διασκέδαση» αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης με αφορμή την επικείμενη έναρξη της εκπτωτικής περιόδου.

Διαβάστε περισσότερα
Μετάβαση στο περιεχόμενο