Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι οι οποίοι εντός του 2019 έλαβαν αναδρομικά ποσά για τα προηγούμενα έτη μπορούν πλέον να τα δηλώσουν ηλεκτρονικά στην Εφορία.

Η εφαρμογή στο Taxisnet για την υποβολή των δηλώσεων αναδρομικών για τα φορολογικά έτη 2015, 2016 και 2017 για τα οποία οι βεβαιώσεις αποδοχών εκδόθηκαν μέσα στο 2019 είναι πλέον διαθέσιμη.

Με την δυνατότητα που πλέον δίδεται, απλήρωτοι εργαζόμενοι ή και συνταξιούχοι που μέσα στο 2019 πληρώθηκαν οφειλόμενα αναδρομικά για τα προηγούμενα έτη, δεν θα χρειαστεί να μετακινηθούν για να υποβάλουν χειρόγραφα τροποποιητικές δηλώσεις στις ΔΟΥ, αλλά θα τις καταθέσουν ηλεκτρονικά μέσω του taxisnet. Μετά την υποβολή τους, θα εκδοθεί αυτομάτως και το εκκαθαριστικό με την ταυτότητα οφειλής που ακολουθεί το νέο ποσόν πρόσθετου φόρου το οποίο καλούνται να πληρώσουν.

Στο μεταξύ μετά και την παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 28 Αυγούστου οι αλλαγές που επέρχονται στην πληρωμή του εκκαθαριστικού είναι οι εξής:

1. Οι φορολογούμενοι που έχουν ήδη υποβάλει φορολογική δήλωση ή θα υποβάλλουν τη δήλωσή τους έως τις 29 Ιουλίου και δεν έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής στην πληρωμή είτε της πρώτης δόσης του φόρου είτε ολόκληρου του ποσού έχουν τις εξής επιλογές:

 • Να πληρώσουν έως τις 31 Ιουλίου την πρώτη από τις 8 μηνιαίες δόσεις του φόρου.
 • Να εξοφλήσουν εφάπαξ το φόρο έως τις 31 Ιουλίου κερδίζοντας έκπτωση 2%
 • Να πληρώσουν έως τις 31 Αυγούστου τις δυο πρώτες δόσεις του φόρου δηλαδή τη δόση του Ιουλίου και τη δόση του Αυγούστου και στη συνέχεια να καταβάλουν κάθε μήνα έως και το
 • Φεβρουάριο τις μηνιαίες δόσεις.Να εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο παίρνοντας την έκπτωση 2% έως τις 31 Αυγούστου.

2.Όσοι έχουν υποβάλλει δήλωση και έχουν πληρώσει την πρώτη δόση έχουν τη δυνατότητα:

 • Να πληρώσουν έως τις 31 Αυγούστου τη δεύτερη δόση που τους αναλογεί και τις επόμενες έξι μηνιαίες στο τέλος κάθε επόμενου μήνα.
 • Να πληρώσουν έως τις 31 Αυγούστου εφάπαξ το υπόλοιπο της οφειλής με έκπτωση 2%

3. Οι φορολογούμενοι που θα υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση εντός του Αυγούστου και συγκεκριμένα έως τις 28 του επόμενου μήνα:

 • Θα πληρώσουν τις δυο πρώτες δόσεις του φόρου εισοδήματος έως τις 31 Αυγούστου.
 • Μπορούν να πληρώσουν εφάπαξ την οφειλή με έκπτωση 2% έως τις 31 Αυγούστου.

4. Επιχειρήσεις:

 • Όσες έχουν πληρώσει την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος θα πληρώσουν τη δεύτερη έως τα τέλη Αυγούστου.
 • Όσες δεν έχουν πληρώσει την πρώτη δόση μπορούν να πληρώσουν έως τις 31 Αυγούστου τις δυο πρώτες δόσεις χωρίς καμία επιβάρυνση.
 • Οι επιχειρήσεις που θα υποβάλλουν δήλωση τον Αύγουστο θα πληρώσουν στα τέλη του ίδιο μήνα τις δυο πρώτες δόσεις φόρου εισοδήματος.

Σημειώνεται ότι για τις επιχειρήσεις δεν προβλέπεται έκπτωση φόρου σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησής του.

Φορολογικές Δηλώσεις στην TaxPlanet

Στην TaxPlanet το έμπειρο και τεχνικά καταρτισμένο προσωπικό αναλαμβάνει τη σωστή συμπλήρωση και υποβολή των Φορολογικών σας Εντύπων, έτσι ώστε να αποφύγετε παγίδες και λάθη που συχνά οδηγούν σε έξτρα φόρο.

Με τη νέα υπηρεσία μας Online Λογιστής ολοκληρώνεται η υποβολή της Φορολογικής σας Δήλωσης από το χώρο σας. Μάθετε περισσότερα εδώ.